Herbalife Yakakent 05363408233

 Herbalife Yakakent  05363408233 

Herbalife Yakakent


 KALORİ ALIMINA YÖNELİK TEHLİKELER

Kalori Nedir? Kalori aslı enerjidir. Enerjide yediğimiz içtiğimiz yiyecek ve içeceklerden elde eilen güçtür. Yiyecek ve içeceklerimizi uzmanlar karmaşadan kurtarmak ve daha iyi anlamamız için çeşitli gruplara ayırmışlardır. Mesela yağlar, proteinler, karbonhidratlar, eser elementler, vitamin ve mineraller.
Çok şanslıyız ki teknelojik anlamda çok güzel bir zamanda yaşıyoruz. Uzmanlar yediğimiz içtiğimiz her şeyin kalorisini rahatlıkla tespit edip bizim bilgilerimize sunmaktadırlar. Kalori ölçülmesinde ilginç olan şu ki, hangi yeyeceğin içindeolursa olsun bütün protein türlerinin bir gramında aynı miktarda kalori bulunmaktadır. Bu durum yağlar içinde, karbonhidratlar içinde geçerli olmuştur. Yani ne yadiğimizin bir önemi yok bir gram karbonhidratta 4, bir gram yağda 9 kalori bulunmaktadır.

 Herbalife Yakakent danışmanlık

Her insanın alması ve bunun karşılığında yakması gereken günlük kalori miktarı fark arzetmektedir. Ama yine uzmanlar kadın-erkek, yaş, boy-kilo, aktivasyon ve yatar halde olma gibi durumlara göre kalori ihtiyaçlarını belirlemişler. Nefes almaktan tutun yaşamsal faaliyetlerimizi devam ettirmek için enerjiye ihtiyaç duyarız.

Peki vücudun gereksinim duyduğu bu vazgeçilmez enerjiyi nasıl alıyoruz ve yeteri kadrmı alıyoruz?, günlük ne kadar enerji yani kaloriye ihtiyaç duyuyoruz, ne kadar alıp ne kadarını harcıyoruz.? Değilmi kalori diyince hepimizin aklına gelen ortak sorular bunlar.
Kaloriyi nasıl aldığımızı yukarıda anlattık; tamamen yediğimiz, içtiğimiz yiyecek ve içeceklerden alıyoruz.
Günlük kalori ihtiyacımızı tespit edip, gün içerisinde almamız gereken kalori miktarını bilmemizde çok büyük fayda var. Bu sebepten dolayı neden zayıf ya da neden kilolu olduğumuzu daha iyi anlamış oluruz. Günlük kaç kaloriye ihtiyacımız var? Öncelikle kilo ve boyumuz, yaşımız, kadın erkek olmamız ve ne iş yaptığımız bunlar kişiler arasında günlük kalori alım miktarlarını belirler. Şimdi artık tüm sağlık merkezlerinde bu ölçümler yapılmaktadır. Mutlaka bu bilgiye sahipolmakta fayda var. Kilo dediğimiz nedir eğer fazla ise kilomuz günlük aldığımız kalori fazla yaktığımız az, eksik ise yaktığımız kalori fazla yediklerimiz yani aldığımız enerji miktarı az.


 Herbalife Yakakent danışmanlık

Tüm kişinin kendisine ait bilgileri ednmesi tamamlandıktan sonra, geriye yediklerimiz ve içtiklerimizin kalori miktarlarını tespit metmeye gelmektedir.
Vücudumuz fazla kaloriyi nasıl depolar? Eğer fazla alıp az yakıyorsak karaciğer alınan bu kaloriyi şeker olarak depolar. Karaciğerde fazla şeker birikince bu seferde karaciğer kısa bir süreliğine şekerin bir kısmını kaslara aktarır. Eğer buradaykende kalori yakılmazsa yani hareket ve egzersiz yapılmazsa daha uzun süreliğine depolamak için yağa dönüşür. Ve biz erkekse göbek bayansa basen bölgesinden kilo almaya başlarız.
Dolayısıyla insanların kilo probleminin olmasının temelinde yatan sebep bu . kalori kontrolünü yapamamaları. Tabi öyle bir zamanda yaşıyoruz ki tüm gerekli kontrolleri yapmak istesek bile bu çok da mümkün olamamaktadır.yapmayı başarsak bile bu defa vüzüdümüz besin değerleri anlamında eksik beslendiğini görerek sağlık problemleri ile boğuşmaya başlıyoruz. Çünkü yediğimiz içtiğimzi herşeyin besin değeri az, kalorisi yüksek, yediklerimiz o kadar çok besin kaybına uğramış ki tamamen posa ve hormon yiyoruz. Bunun yanında gazlı ve kalorisi yüksek içecekler, alkol tüketimi, bilinçsizce ilaç kullanımı ve azalan fiziksel aktiviteler.
Yani mutlaka şu bilince varmamız lazım. Herkesin en büyük doktoru ve beslenme uzmanı yine kendisidir ve bu zamanda öyle olmak zorunda. Yediklerimize ve yaşam tarzımıza dikkat etmek zorundayız. Çocuklarımızın beslenme alışkanlıkları tamamen bizim beslenme kültürümüze bağlı. Bilinçli tüketici olmak zorundayız. Eğer sağlıklı ve uzun yaşamak istiyorsak. Kalori hesaplamasını bilmemiz lazım. Eğer bir kilo vermek istiyorsak 7000 kalori yakmamız gerekir. 15 günde eğer günlük 500 kalori az alır isek 1 kg vermiş oluruz.
Bilinçli uzmanların söylediği şu mutlaka artık herkes bir ek gıda takviyesine ihtiyaç duymaktadır. Mutlaka kullanmalıdırlar. Kendi alanında uzun yıllar geçirmiş kalitesi kanıtlanmış dünya markası ek gıda takviyeleri ile çalışan firmaların ürünlerinden faydalanmak gerekmektedir.
Unutmayalım ki her şey bizim elimizde. Sağlığımızı korumakta, ya da boş vererek suyu akışına bırakmakta. Yaşamlarımızın kontrolü her zaman bizim elimizde olmalı

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar